Selecteer een pagina

Een tweetal jaar geleden mocht ik van dit bedrijf hun team in beeld brengen. En een paar maanden geleden contacteerden ze me opnieuw, ditmaal om hun kantoor met de verschillende (vergader)ruimtes in beeld te brengen. Binnenkort lanceren ze hun nieuwe naam met een nieuw logo. En dit gaat uiteraard gepaard met nieuwe brochures waarbij het belangrijk is om de mogelijkheden van hun kantoorcomplex extra in de verf te zetten door onder andere gebruik te maken van kwalitatieve “architectuurfoto’s”.

Gewapend met twee reportageflitsers en twee statieven, ben ik een aantal uren zoet geweest om de vele ruimtes te fotograferen.

Ongelooflijk wat twee extra flitsers kunnen doen. Door deze reportageflitsers in de juiste hoek(en) te plaatsen, creëer je meteen een heel ander effect. Dit gebouw had een enorm voordeel: mooie open vensters en witte muren waardoor – zonder al teveel moeite – de weerkaatsing van het extra flitslicht meteen een heel open en frisse sfeer creëert.

Hieronder vind je alvast een aantal foto’s. Zoals je kan zien, was het zeker niet de bedoeling om enkel lege ruimtes te fotograferen. De aanwezigheid van mensen geeft een extra dynamiek aan de beelden. De ruimten zijn meestal gefotografeerd mét en zonder mensen. Zo heeft de opdrachtgever steeds een diverse keuze voor elke media zoals de website, brochures, advertising, edm…

Helemaal onderaan staan er ook een aantal “voor & na” beelden.

Architectuurfotografie - GrowthPhase Europe

Architectuurfotografie - Vastgoedfotografie - GrowthPhase Europe

Architectuurfotografie - Vastgoedfotografie - GrowthPhase Europe

Architectuurfotografie - GrowthPhase Europe

Architectuurfotografie - Vastgoedfotografie - GrowthPhase Europe

Architectuurfotografie - Vastgoedfotografie - GrowthPhase Europe

 

Voor & Na

In al mijn enthousiasme heb ik er aan gedacht om foto’s te nemen  mét en zonder flitsers om aan jullie het verschil te tonen maar ik ben stomweg vergeten om ook een foto te nemen van de opstelling – memo voor volgende keer – !

Hieronder zie je duidelijk dat door het gebruik van de flitsers de harde schaduwen worden weggewerkt. De foto wordt zachter en helder. En lijkt meer opgeruimd :-) .

Bij vastgoedfotografie gebruik je het beste een groothoeklens en nog handiger is een tilt-shift-lens. Met zo’n lens hoef je achteraf in Photoshop of Lightroom de verticale lijnen niet meer verticaal te plaatsen. Dure aankoop maar bespaart je achteraf veel moeite.

Architectuurfotografie en Vastgoedfotografie

 

Zoals je kan merken bij het eerste testshot, is deze receptieruimte heel donker. Door vooraan links en links achteraan in het leeshoekje waar de trap omhoog gaat een reportageflitser te plaatsen, creëer je al een heel andere sfeer. Ik wou vooral de mooie trap achteraan beter uitlichten.

Architectuurfotografie en Vastgoedfotografie

 

Deze ruimte had nog een fikse opknapbeurt nodig en een nieuw laagje verf. Bij het eerste shot zie je duidelijk dat de muur achteraan er niet zo netjes uitziet. Door de ruimte beter uit te lichten kon ik dat wat verdoezelen. Ik kon natuurlijk ook gewoon Photoshop gebruiken :-)

Dat verdoezelen is niet altijd de juiste tactiek want je wilt natuurlijk dat je beelden zoveel mogelijk de werkelijkheid weerspiegelen. Maar er werd me gegarandeerd dat een paar weken later de schilder zou langskomen.

Architectuurfotografie en Vastgoedfotografie