Selecteer een pagina

Dit blijft mijn vaste werkwijze: aankomen op een locatie, de omgeving checken op leuke, bruikbare plekjes en gebruik maken van het aanwezige licht. Geen enkele van onderstaande foto’s zijn tot stand gekomen met extra flitsers of reflectieschermen. Het blijft op die manier steeds een avontuurlijke uitdaging. Je weet immers nooit wat je op een locatie zal aantreffen.

Hier in Oudenaarde hadden we alweer veel geluk! Veel toffe plekjes maar de weergoden deden flink lastig: veel wind en afwisselend zon en bewolking. Dat maakte het er voor de uniformiteit van de beelden er niet makkelijker op.

Deze werkwijze vergt voor zowel de fotograaf als voor de geportretteerden een extra inspanning. We hebben immers drie locaties aan gedaan. Als fotograaf moet je creatief blijven en heel alert (omwille van het licht en de weersomstandigheden) en de geportretteerden moeten zich een klein half uurtje inspannen.

Ik fotograaf iedereen apart én alleen! De collega’s blijven op kantoor terwijl ik de persoon in kwestie op de drie verschillende plekjes heb gefotografeerd. Zo krijg je hun aandacht voor de volle 100%. Anders wordt er teveel gegniffeld en wordt men heel onzeker.

Deze keer hebben we als finale de groepsfoto gemaakt. Normaal maak ik het groepsportret in het begin van de fotosessie. We staan eerst allemaal samen en we maken er samen een tof, ontspannen en ludiek moment van. Op die manier valt de eerste spanning al wat weg en merken de collega’s op dat foto’s nemen niet zó erg is :-)

Bedrijfsportretten in Oudenaarde

Bedrijfsportretten in Oudenaarde

Bedrijfsportretten in Oudenaarde

Bedrijfsportretten in Oudenaarde