Selecteer een pagina
Sinds augustus 2014 ben ik helemaal gestopt met fotografie. Een bewuste keuze. Om te herbronnen, want dat heet zo. Maar hoe vertel je dit aan iedereen? Op deze pagina, met een tekstje dat verduidelijkt waarom ik het doe. Eerlijk zijn, dus.

In 2005 heb ik mijn droom achterna gejaagd: fotografie. 7 op 7, 24 op 24. Ik leefde maar voor één ding, mijn hobby, mijn “ding” dat mijn droomjob zou worden.

Het gaat goed. Ik kon van start gaan bij de krant De Tijd, als stagiaire. Ik herinner me die tijd nog levendig. Wat een wondere wereld ging er voor mij open. En vanaf dan gaat het stijl omhoog: Vacature volgt al snel en ook voor vele bedrijven werd ik de vaste huisfotograaf.

Maar na 10 jaar, kon ik nog amper creatief zijn. Het fototoestel bleef meer en meer aan de kant liggen, zelfs voor privégebruik. En dat…. is niet goed. Dit is niet meer hoe het aanvoelde toen ik 10 jaar geleden erin was gevlogen.

Dus neem ik een stap terug, het is tijd voor een pauze (op vlak van fotografie, toch). Tijd voor nieuwe energie. Tijd voor tijd. Ik ga even vanop een afstandje toekijken waar ik van hou binnen fotografie. En waarvan niet. Om die elementen dan om te draaien. En nog eens. En nog eens. Tot ik er terug zin in krijg.

Ondertussen heb ik wel een andere droomjob gevonden! Eentje waar ik ook al bij was van bij de start, ook zo’n 10 jaar geleden. En het was bijna een logisch vervolg na mijn fotografie-periode: samen met mijn vriend verder bouwen aan Moodmaker, een evenementenbureau. Het is tof en het is spannend, eens even totaal iets anders.

Maar af en toe komt fotografie wel even terug, zoals bij Moodmaker. Zonder druk, zonder stress voor deadlines. En dan gaat het wel weer van zelf en dan voel ik terug die fotografie-vibe! Maar nog even…. nog even…. blijf ik bij Moodmaker werken, vol goesting!

Dit zijn alvast mijn beelden van een tof Moodmaker-project, samen gerealiseerd met de Pandablenders: De Buffalo’s in Schotse Kilt!
Neem alvast een kijkje op de website van Moodmaker.

Vele groetjes en tot gauw!