Selecteer een pagina

Toegegeven, dit is geen recente fotosessie. In april zal het 1 jaartje geleden zijn dat deze fotoshoot heeft plaats gevonden. Samen met mama, papa en het kleinere zusje zijn we in de Gentbrugse Meersen getrokken met een stralende lentezon op de achtergrond. Voor de kinderfotoshoots werk ik graag met accessoires. Deze geven een mooie en aparte aanvulling op de omgeving én het kindje staat spontaner op de foto. Want op die manier is het kindje vaak meer bezig met de attributen en vergeet hij/zij soms dat ze gefotografeerd worden.

Dus zo gezegd, zo gedaan heb ik ter voorbereiding van Julie haar fotoshoot een paar avonden aan een stuk origami-vogeltjes gevouwen. De vogeltjes waren meteen een schot in de roos voor Julie! Ze was zo enthousiast dat ze op een bepaald moment de vogeltjes gewoon in de lucht heeft gegooid met als resultaat deze prachtige foto (eerste onderaan). Dat ene moment stond ik blijkbaar haarscherp want met één klik heb ik dat moment kunnen vastleggen. GEEN PHOTOSHOP komt eraan te pas om die vogeltjes zo’n mooie boog te laten maken. Daarna hebben we hetzelfde shot nog een paar keren proberen herhalen maar dat lukte gewoonweg niet… de vogeltjes vielen nooit meer zo mooi in een boog zoals op dat ene onbewaakte moment.

Met deze blogpost wil ik jullie er dus aan herinneren dat in het voorjaar vele jongens en meisjes hun Communiefeest of Lentefeest vieren en daar horen kleurrijke foto’s en kaartjes bij om aan vrienden en familie uit te delen. Boek jullie communiesessie op tijd, dan kunnen we brainstormen over de verschillende mogelijkheden en dan heb ik ruim de tijd om alles voor te bereiden en te plannen. Ook het mooie weer moet aan onze kant staan want communieshoots doe ik het liefste buiten.

Voor meer prijzen of info stuur me gerust een mailtje: info@sofievanhoof.be