Selecteer een pagina

Gelukkig zaten Felix Verdegem en ik op dezelfde creatieve golflengte.

Als je op bezoek gaat bij de CEO van een bedrijf dat voedsel produceert, is het vaak de gewoonte dat er een bezoekje wordt gebracht aan de productie, jammergenoeg altijd stevast met de daarbijhorende kledij-etiquette: een vaak oversized blauwe of witte schort, bijhorend haarnetje/hoedje en niet te vergeten de plastieken pantoffeltjes om over de schoenen te trekken. En dus ook de CEO… Je hoort me al afkomen. Tijdens zo’n bezoekje aan de productiehal kan je tal van ideeën op doen om de CEO tussen zijn producten te fotograferen. Mooi machinepark, kleurrijke verpakkingen, bewegende productielijnen… mogelijkheden genoeg. Dan plots zie je het juiste plekje, in gedachten kan je je al perfect inbeelden hoe het totaalplaatje er zal uitzien, je vraagt de CEO om plaats te nemen en dan zie je hem voor je lens staan in diezelfde outfit als jij aan hebt. Dat vind ik nu zelf nét niet zo flatterend overkomen. Dan denk je dat het simpelweg is opgelost door te vragen of heel dat hygiënische pak voor 5 minuutjes even uit mag, maar dan krijg je stevast als antwoord: NEE. Hetgeen volkomen begrijpelijk is want we zitten nu éénmaal in een omgeving waar hygiëne uitermate belangrijk is. Soms, heel soms lukt het me wel om het haarnetje even te doen verdwijnen maar dat blijft eerder de uitzondering.

Felix stelde me eigenlijk net hetzelfde voor om aan de overkant van de kantoren een bezoekje te brengen aan de productielijn van Cavalier. Ik kon hem gelukkig vrij snel overtuigen van hoe de foto er dan in werkelijkheid zou hebben uit gezien. Met haarnetjes en zo…. :-)

Het product zelf wou ik sowieso op de foto. Natuurlijk! En ik wou het allemaal vrij close in beeld brengen. We zijn eerst braafjes begonnen met de verpakking nog rond de chocolade. En beetje bij beetje ging de verpakking er af… Bij de foto’s zonder verpakking is het vaak niet duidelijk dat het effectief om chocolade gaat, maar ik vind ze zeker en vast iets hebben!