Selecteer een pagina

Twee weken geleden verscheen deze reportage door Sam De Kegel* in Vacature. Tien KMO’s in Oost-Vlaanderen met expansiedrang. Vier ervan mocht ik in beeld brengen. Vier uiteenlopende bedrijven. Textiel, voeder- en drinksystemen, software voor de financiĆ«le sector en een labo. Het meeste schrik had ik voor het softwarebedrijf Financial Architects want software of “diensten” in beeld brengen blijft immers een moeilijke opgave. Het eerste waar je dan als fotograaf aan denkt zijn computers, beeldschermen, laptops, ipads, edm. Zelf vind ik het steeds een fijne uitdaging om de persoon in kwestie op een leuke manier met zijn hard – en/of software in beeld te brengen. Deze keer had ik ervoor gekozen om Dirk De Beule letterlijk tussen de computerschermen te plaatsen maar tegelijkertijd wou ik ook een menselijk gevoel in de foto brengen. Dus hebben we een aantal medewerkers gevraagd om plaats te nemen rond de bureau waar ik Dirk zou fotograferen en dat maakt het allemaal wat gezelliger! Verder heb ik gewoon nog gezocht naar een rustige achtergrond om de drukte van al die schermen wat te compenseren.

De tweede persoon die ik mocht fotograferen was Luc Vanderbauwhede van Mistral. Mistral is een bedrijf dat binnenhuistextiel verkoopt aan supermarktketens. Textiel betekent altijd veel kleur en veel kleur was er! Voor zowel de foto’s van Dirk De Beule als voor de foto’s van Luc Vanderbauwhede heb ik gewerkt met een reportageflits en paraplu.

Gino Van Landuyt is de CEO van Roxell. Dit is het bedrijf dat wereldwijd voeder- en drinksystemen levert voor varkens en kippen. Nooit gedacht dat deze systemen zo kleurrijk zouden zijn. Een meevaller voor de foto in ieder geval :-)

En Carine De Clercq mocht ik fotograferen in de labo’s van Fytolab. Een laboratorium is altijd een fijne omgeving voor het maken van foto’s. Veel potjes, trechters, attributen en vaak veel licht door de witte en heldere omgeving.

* De laatste tijd werk ik heel vaak samen met journalist Sam De Kegel. Zeker eens een kijkje nemen op zijn gloednieuwe website: www.lettergek.be. Hij schrijft tweemaal per week een “Kegelke”. Fijn en wijs.