Selecteer een pagina

Het is al ruim 2 maanden geleden dat ik op reportage ben geweest in de KBC-toren voor de krant De Tijd. Het artikel is pas 2 weken geleden gepubliceerd.

Wat een imposante rondleiding! Dat is het leuke aan de job, op plaatsen terechtkomen die een andere bezoeker niet gauw zal zien. De rondleiding werd gegeven door projectontwikkelaar Ignace De Paepe (De Paepe Group). Op alle niveaus werd toen nog hard gewerkt want de KBC-toren moest klaar zijn op 20 maart. Eind augustus nemen de eerste KBC-werknemers hun intrek.

Een overzicht van de KBC-toren:

Na de rondleiding kreeg ik ook even tijd om Ignace De Paepe te fotograferen. Uiteraard wou ik Meneer De Paepe samen met zijn toren op de foto. Om de toren volledig in beeld te krijgen zouden we toch een eindje verder moeten rijden. Want op de werf zelf stonden we veel te dicht tegen de toren aan te kijken en het licht zat bovendien niet goed. Gelukkig was Ignace De Paepe bereidt om wat rond te rijden en uiteindelijk zijn we op deze plek terecht gekomen.

Een paar dagen later kreeg ik ook nog eens de vraag van de fotoredactie om op zoek te gaan naar unieke plekjes van waar je de KBC-toren kan zien. Niet zomaar vanop de Kortrijksesteenweg of de snelweg want daar voel je de impact van die toren op het landschap niet zo. Ik ben toen beginnen rondrijden en algauw kwam ik op “den buiten” terecht en in een natuurreservaat. Met mijn stedenbouwkundige achtergrond was ik algauw in mijn nopjes. Ik wou met de foto’s het contrast laten zien tussen het stedelijke karakter en de natuur en hoe nauw die met elkaar verbonden zijn.

Eens op pad, zag ik overal die KBC-toren opdoemen. De beelden spreken voor zich.