Selecteer een pagina

Ik heb het nog niet veel meegemaakt. Twee keer een foto-afspraak maken voor hetzelfde artikel. Dit voelde in het begin wel wat gênant aan. Het leek wel of de eerste fotoshoot compleet de mist was ingegaan. Maar niks was minder waar :-). De eerste afspraak was samen met het interview gemaakt. En aangezien ik netjes op tijd was, stelde de journalist toen voor dat ik de foto’s vóór het interview zou nemen.

Ik moest foto’s nemen van Tom De Bruyckere (zoon van Luc De Bruyckere – Voorzitter van de VOKA). Tom is verdeler van Volvo (ACG) en Maserati. Zijn Maserati-avontuur in het Gentse is nog maar net begonnen. Het is een verhaal over hoe je als “zoon van” je eigen weg inslaat.

De eerste fotosessie is doorgegaan in de showroom van Maserati. Poseren tussen de blitse auto’s in een stijlvolle showroom. Mijn fotomomentje zat erop en ik ben toen doorgegaan naar de volgende opdracht. Achteraf bleek dat Tom De Bruyckere het tijdens het interview had over zijn Maserati Indy. Een lichtblauw, vintage model uit zijn geboortejaar 1974. Zou het niet fantastisch zijn om hem te portretteren met zijn Maserati? Zo gezegd, zo gedaan. Een nieuwe afspraak volgde.

Deze keer hadden we wat meer tijd voor de fotoshoot en toen ik aankwam, zag ik recht tegenover de garage een brug. Leek me ideaal om daar de fotosessie te laten doorgaan. Mooi licht en toch wat beschut tegen de regen. Alle foto’s zijn genomen met natuurlijk licht.

Een paar jaar geleden heb ik trouwens ook zijn vader al gefotografeerd (zie onderaan), toen nog CEO van Ter Beke. Net vóór het tweede fotomoment met zijn zoon had ik te kennen gegeven dat ik zijn vader ook al had gefotografeerd. Het eerste wat Tom zei was: “Ben jij dan de fotografe die mijn vader heeft gefotografeerd op de stapsteen midden in het water?” JA!

Dit is een leuke manier om te horen dat mijn beelden de mensen bijblijven!

 

De foto’s van zijn vader, zo’n drie jaar geleden.