Selecteer een pagina

Afgelopen donderdag waren de foto’s klaar en heb ik de ouders van Remi en Ella gelukkig gemaakt met een prachtige fotoreeks! Een paar weken terug heb ik een hele leuke familyshoot gedaan in de Gentbrugse Meersen. Een prachtige stukje natuur dat dienst doet als mijn buitenstudio. Ieder seizoen is het daar prachtig. Hoge grassen, paarden, bloemen, water,… een ideaal decor en niet ver van mijn huisje.

We hebben niet zoveel attribuutjes gebruikt. Een leuk stukje stof met hartjes, 2 valiesjes en 2 appels. En de ouders hadden een superschattige, knalgele auto mee. Meer had ik niet nodig om beide kindjes op hun gemak te stellen. Voor Ella hadden we een reuzevlag gemaakt met de hartjesstof en ze was meteen verkocht. Met zo’n vlag is het altijd leuk om te lopen, rennen en te spelen. Remi daarentegen was meteen verzot op zijn appel en heeft hem tijdens de hele kindershoot niet meer los gelaten.

Het leuke tijdens zo’n gezinsfotoshoot is dat quasi alles spontaan verloopt. Het is een kwestie van een paar elementen aan te reiken op het juiste moment, zoals bloemetjes of valiesjes of appeltjes, en dan gebeurt alles als vanzelf. De kindjes gebruiken hun fantasie en als fotografe moet ik dan elke beweging nauwlettend in de gaten houden en snel reageren. Je moet ook vrij snel nieuwe impulsen geven aan de kindjes want ze raken immers snel hun nieuwe speeltje beu. Behalve die lekkere appel dan :-)