Selecteer een pagina

Voor Trends mocht ik een paar weken terug op bezoek bij Slabbinck. Slabbinck? Nog nooit van gehoord? De Familie Slabbinck is producent van liturgische gewaden, zoals kazuifels, alben, stolas, soutanen, wandtapijten, … Kortom, alles wat nodig is om een Kerk in te richten. Maar door de crisis in de kerk en de economie is het bedrijf op zoek gegaan naar een alternatief: huis- en bedlinnen.

Heel de productie wordt nog ambachtelijk uitgevoerd en het grootste deel van de productie is nog puur maatwerk. In tegenstelling tot wat velen denken, zijn ook deze gewaden aan modetrends onderhevig. Het bedrijf is actief in meer dan 40 landen.

Na het interview werden we door Mathias Slabbinck rondgeleid in het atelier. Zo’n atelier is altijd een leuke omgeving om een fotoreportage te maken: veel beweging, naaimachines, stofkes, attributen,… Normaal gezien maak ik steeds gebruik van natuurlijk licht als ik foto’s neem van een productie. Maar deze keer heb ik voor het maken van de reportage steeds gewerkt met een flits (On-Camera).

Het portret van Mathias Slabbinck nam ik in de toonzaal tussen de liturgische gewaden. Normaal gezien was het de bedoeling dat ik hem zou portretteren in het atelier maar juist op het moment dat de rondleiding erop zat en ik mijn favoriete plekje had gevonden voor de fotoshoot werd het 12u30. Lunchtijd! En daar zat ik dan in een leeg atelier.